RUTA PER LA SELVA: L'ESPARRA - ARGIMON - FARNERS - PARC DE SANT SALVADOR
DIA: diumenge, 25 de maig de 2014
HORA I LLOC DE SORTIDA: 8h. del matí de la Plaça de la Font Picant de Sant Julià de Ramis.
CAL DUR: calçat per caminar, aigua i esmorzar.
DURADA: 4 hores (2 parades).
NIVELL DE DIFICULTAT: mitjana.
DINAR OPCIONAL: a les 14h. a Can Masferrer (L’Esparra).Preu: 20 euros. Cal apuntar-se per mail ABANS DEL DIVENDRES, 23 de maig.
(Menú: pica-pica, graellada de carn, postres, pa, beguda i cafè).
INFORMACIÓ: Montse tatdalmau@gmail.com o el del club clubexsantjulià@gmail.com
ITINERARIEns trobarem a les 8’30h. a l’aparcament del parc de Sant Salvador de Sta. Coloma de Farners. Aquí deixarem uns quants cotxes i uns altres aniran plens fins a la zona de pícnic de L’Esparra.
Començarem la caminada tot pujant per una drecera pronunciada de 4 quilòmetres fins a arribar al santuari de la Mare de Déu d’Argimon, situat al cim del Puig de Sant Simó, a 465 metres d’alçada. Contemplarem les fantàstiques vistes des del mirador i aprofitarem aquest espai per esmorzar.
Deixarem Argimon i seguirem la ruta de les 10 ermites fins a Farners. Les marques blanques ens portaran fins a l’ermita (400 metres) i el castell de Farners (440 metres). Farem un bon tros de carena per una pista forestal. Les vistes cap a Girona i Les Gavarres aniran millorant.
Ens aturarem al mirador de Roca Abellera des d’on contemplarem un paisatge que ens deixarà a tots bocabadats. Un cop a Farners, després d’un curt descans, seguirem les marques vermelles i agafarem el corriol de baixada del trencacames, passarem per camps de vivers, font Picant fins arribar al parc de Sant Salvador.
Per saber-ne més …
Argimon
L’església d’Argimon ocupa l’espai del derruït castell, del qual se n’ha salvat la capella romànica, de dues naus i absis semicircular, amb restes de pintura mural. Tot i la destrucció del castell, la capella va conservar el culte fins al segle XVII. Al segle XVIII es va bastir l’actual santuari, un edifici de planta rectangular, amb portal d’arc rebaixat i dos òculs a la façana. El seu airós campanar de torre, amb coronament piramidal, va ser alçat al segle XIX.
Des del terrat de l’església antiga, on hi destaca per cert una enorme espadanya, es contempla una panoràmica excepcional de la comarca.